menu
Kantoorprinters - Bepalen wat u nodig hebt
Kantoorprinters - Bepalen wat u nodig hebt

Een van de meest verwarrende beslissingen bij het kiezen van een nieuwe printer is welke printtechnologie het beste bij u past. Op dit moment zijn er twee belangrijke printsystemen: de lasertechnologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van tonercartridges en een transfertrommel; en inkjets met inkttankpatronen en toner drucker . Welke methode het beste bij u past, hangt grotendeels af van wat u van plan bent af te drukken op uw nieuwe printer en kostenfactoren die van invloed zijn op de gebruikskosten ervan. Laserprinters zijn mogelijk beter voor het printen van grote volumes, met lagere 'per pagina'-kosten en betere zwarte tekst dan de meeste inkjets. Laserprinters hebben over het algemeen een snellere paginasnelheid, maar inkjets bieden nog steeds de belangrijke voordelen van betaalbaar afdrukken in kleur.

 

Voor thuisgebruik wilt u waarschijnlijk digitale foto's of afbeeldingen afdrukken, waardoor kleur een must is. Het traditionele onderscheid tussen lasers en inkjets was kantoor- versus thuisgebruik; kleur biedt echter ook duidelijke presentatievoordelen voor zakelijk gebruik. Gelukkig zijn de prijzen voor beide categorieën printers voldoende gedaald om het praktisch te maken om zowel een laser als een inkjet aan te schaffen als je absoluut zowel kleur als tekst van hoge kwaliteit nodig hebt.

 

Het werk dat je doet

 

Er zijn tegenwoordig een aantal verschillende printerconfiguraties beschikbaar, waarvan vele behoorlijk gespecialiseerd zijn in de toepassingen. Er zijn gespecialiseerde fotoprinters, directe cd-cd-printers, multifunctionele printers, desktop-inkjets en high-speed lasers.

 

Als u een printer wilt die speciaal is ontworpen voor het afdrukken van foto's, zult u hoogstwaarschijnlijk op zoek gaan naar een kleureninkjetsysteem dat een fotoprinter is, waarmee u kleuren van zeer hoge kwaliteit kunt afdrukken en helemaal tot aan de rand van de pagina kunt afdrukken. . Recente releases van grote merken bevatten nu all-in-one multifunctionele apparaten met scan- en printmogelijkheden. Er zijn ook veel kleinere units beschikbaar die puur als fotoprinter zijn ontworpen om rechtstreeks op uw digitale camera aan te sluiten. Hetzelfde kan gezegd worden voor het printen van cd's of dvd's, met gespecialiseerde printers die beschikbaar zijn om rechtstreeks op schijven af ​​te drukken, waardoor labeltoepassingen worden bespaard.

 

Aan de andere kant, als u een kleine thuiskantoormedewerker bent, kunnen uw vereisten algemener zijn, in welk geval u een printerbeslissing moet nemen op basis van het soort documenten dat u produceert en hoeveel. In het algemeen bieden inkjetprinters kleurenafdrukken van hoge kwaliteit tegen lage hardwarekosten, maar hoge verbruikskosten. Lasers bieden aanzienlijk hogere snelheden, maar tegen veel hogere hardwarekosten. Bij een hoog volumegebruik zijn de kosten per pagina echter aanzienlijk lager.

 

Multifunctionele printers (MFP's) zijn vaak ideaal voor thuiskantoor of studentenbehoeften, omdat ze meerdere functies combineren in één apparaat, meestal een scanner, printer, kopieerapparaat, fax, doen van alles een beetje en besparen op de koop toe aanzienlijke bureau- en kantoorruimte . Over het algemeen kunnen bij inkjetprinters sommige MFP's prestaties inruilen voor prijs en gemak (bijv. lagere resolutie, lagere afdruksnelheid) dan wanneer u een printer en scanner afzonderlijk zou kopen.

 

U kunt multifunctionele printers kopen die speciaal zijn geconfigureerd voor het afdrukken van foto's, waarbij sommige machines de mogelijkheid bieden om rechtstreeks vanaf 35 mm-dia's te scannen en digitale bestanden op te slaan en af ​​te drukken, wat ideaal is voor het archiveren van oude fotobibliotheken. Het is echter mogelijk dat de gescande afbeeldingen niet dezelfde helderheid en helderheid hebben als digitaal vastgelegde foto's, of het soort kwaliteit dat u kunt verkrijgen met een speciale scanner. Zoek op Myshopping.com.au naar de specificaties die u nodig heeft en vergelijk prijzen en prestaties tussen merken en technologieën.

 

Omgaan met technische gesprekken

 

Een van de specificaties waar je mee te maken krijgt, is die van resolutie. Tot op zekere hoogte bepaalt de resolutie van een printer aspecten van de afdrukkwaliteit. Afbeeldingen bestaan ​​uit kleine puntjes inkt of toner die op de pagina worden aangebracht, en resolutie is de term die wordt gegeven aan het aantal puntjes per inch, uitgedrukt in dpi. Dit wordt meestal weergegeven in een tweedimensionale matrix (bijvoorbeeld: 600 x 300 dpi). De meeste printers ondersteunen tegenwoordig een standaardresolutie van 600 x 600 dpi die in de meeste gevallen voldoende kwaliteit levert. Veel inkjets, vooral fotoprinters en high-end plotters, bieden echter hogere resoluties en meer punten in het verticale vlak dan in het horizontale vlak.

 

Resolutiebeoordelingen zijn echter niet het hele verhaal. Veel printerfabrikanten gebruiken nu functies voor vloeiend maken en verbeteren door middel van software-algoritmen. Dit betekent dat sommige uitvoer van printers met een lagere dpi er net zo goed uitziet als die van een hogere dpi-eenheid. En hoewel sommige printers zeer hoge resoluties hebben, merkt u waarschijnlijk geen kwaliteitsverschil met gewone afdruktaken als u eenmaal boven de 600 x 600 dpi resolutie komt. Wat u echter zult merken, is een veel hoger verbruik van inkt of toner. Het is opmerkelijk, en voor sommigen misschien voor de hand liggend, dat hoe hoger de resolutie waarmee u afdrukt, des te hoger uw verbruik zal zijn, een